Egy Winter névre hallgató láma hordozhatja a koronavírus ellenszerét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Belga és amerikai kutatók egy Winter nevű lámán kísérleteznek, mert lehetséges, hogy a lámák szervezete képes a koronavírus ellen felvenni a harcot.

A belga Ghenti Egyetem és a Texasi Egyetem kutatói azt vették észre, hogy a lámák és a tevék családjába tartozó állatok szervezete képes olyat antitesteket létrehozni, amelyek ellensúlyozhatják a fertőzéseket. Hogy kitalálják, a lámák antitestjei alkalmasak-e arra, hogy a koronvírus ellen is felvegyék a harcot, a SARS és MERS vírus egy biztonságos változatával fertőztek meg egy lámát, Wintert.

A kedden megjelentett tanulmány egy 2016-os SARS-vírus kutatásán alapszik. A kutatók szerint, ha minden jól megy, akkor már a jövő év elején megkezdhetik a tesztelését embereken is.

Addig is Wintert egy titkos helyen rejtették el, mert nem akarják, hogy bármilyen külső környezeti hatás befolyásolja a kutatás eredményeit. (yahoo!

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér