Hétvégén is látogatható lesz a Margitsziget

Nem tervezi a Margitsziget lezárását a látogatók elől a hétvégén a fővárosi önkormányzat - tudta meg az Index. A lap értesüléseit a hivatal sem cáfolta, a park használatának hétvégi feltételeiről azonban későbbre ígértek tájékoztatást.

Az Index úgy tudja, nem alkalmaz majd a fővárosi önkormányzat QR-kódos létszámkorlátozást sem, amiről korábban volt szó, mint a túlzsúfoltság elkerülésének lehetséges eszköze.

A mostani hétvége lesz az első húsvét óta, amikor nem zárja le az önkormányzat Budapest egyik legnagyobb közparkját járványügyi óvintézkedés gyanánt. Arról viszont egyelőre nincs hír, hogy a szokás szerint hétvégente szintén zárva tartó Római partot, vagy a Hajógyári-szigetet ezúttal megnyitják-e.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér