Hétvégén is látogatható lesz a Margitsziget

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nem tervezi a Margitsziget lezárását a látogatók elől a hétvégén a fővárosi önkormányzat - tudta meg az Index. A lap értesüléseit a hivatal sem cáfolta, a park használatának hétvégi feltételeiről azonban későbbre ígértek tájékoztatást.

Az Index úgy tudja, nem alkalmaz majd a fővárosi önkormányzat QR-kódos létszámkorlátozást sem, amiről korábban volt szó, mint a túlzsúfoltság elkerülésének lehetséges eszköze.

A mostani hétvége lesz az első húsvét óta, amikor nem zárja le az önkormányzat Budapest egyik legnagyobb közparkját járványügyi óvintézkedés gyanánt. Arról viszont egyelőre nincs hír, hogy a szokás szerint hétvégente szintén zárva tartó Római partot, vagy a Hajógyári-szigetet ezúttal megnyitják-e.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!