Letartóztattak tizenhárom „kréta”- és „hópihe”-dílert

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Tizenhárom férfi és három nő letartóztatását rendelte el a Budakörnyéki Járásbíróság szerdán és csütörtökön. A Ceglédi Rendőrkapitányság bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt nyomoz.

A gyanúsítottak 2018 januárja és 2020 májusa között több különböző megyében vásároltak, majd jelentős haszonnal továbbértékesítettek a „kréta” és „hópihe” fantázianevű új pszichoaktív anyagokat. Becslések szerint 300 kilogramm kábítószert adtak el több mint 350 millió forintért. Az egyik gyanúsított hamis 100 eurós bankjegyekkel is üzletelt. 

Fotó: Pmrfk

A rajtaütés során - amiről mi is beszámoltunk - több kilónyi új pszichoaktív anyagot, majdnem ezer darab kábítószergyanús tablettát, illetve nagyértékű gépkocsikat, összesen mintegy másfél kilogramm aranyékszert és közel 50 millió forint készpénzt foglaltak le.

A gyanúsítottak fellebbeztek a letartóztatás ellen.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér