Letartóztattak tizenhárom „kréta”- és „hópihe”-dílert

Tizenhárom férfi és három nő letartóztatását rendelte el a Budakörnyéki Járásbíróság szerdán és csütörtökön. A Ceglédi Rendőrkapitányság bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt nyomoz.

A gyanúsítottak 2018 januárja és 2020 májusa között több különböző megyében vásároltak, majd jelentős haszonnal továbbértékesítettek a „kréta” és „hópihe” fantázianevű új pszichoaktív anyagokat. Becslések szerint 300 kilogramm kábítószert adtak el több mint 350 millió forintért. Az egyik gyanúsított hamis 100 eurós bankjegyekkel is üzletelt. 

Fotó: Pmrfk

A rajtaütés során - amiről mi is beszámoltunk - több kilónyi új pszichoaktív anyagot, majdnem ezer darab kábítószergyanús tablettát, illetve nagyértékű gépkocsikat, összesen mintegy másfél kilogramm aranyékszert és közel 50 millió forint készpénzt foglaltak le.

A gyanúsítottak fellebbeztek a letartóztatás ellen.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.