Magyarország legszerencsétlenebb testvérpárja részegen vezetve egyetlen éjszaka alatt négyszer is belefutott a rendőrökbe

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy részeg hódmezővásárhelyi testvérpárral megtörtént az, amiről azt hittük, hogy csak a kabarék színpadán fordulhat elő. Az idősebbik ittasan vezetett, igazoltatták, a fiatalabbik ittasan vezetett, igazoltatták, az idősebbik jogosítvány nélkül vezetett, igazoltatták, a fiatalabb jogosítvány nélkül vezetett igazoltatták. Mindezt egyetlen nap alatt, írja az ügyészség a közlelményében.

Március 4-én mindketten meglátogatták egy csongrád megyei faluban lakó rokonukat, ahol egész nap ittak, aminek a vége egy alapos lerészegedés lett. Este 11-kor eszébe jutott az idősebb testvérnek, hogy meg kellene tankolni az autót, így hát a járműbe pattant és ittasan elhajtott a helyi benzinkútra. Csakhogy balszerencséjére a rendőrség igazoltatta, majd a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra szállította. 

Az autó viszont nem maradhatott az út szélén őrizetlenül, ezért a fiatalabb testvér gondolt egyet és hazavezetett, szintén ittasan. Később éjszaka még mindig részegen bement a bátyjáért a rendőrségre, de hazafele igazoltatták őket, és így a fiatalabbat is előállították ittas vezetés miatt. 

A hátsóülésen kuporgó idősebb testvér viszont úgy döntött, majd ő hazavezeti a járművet. Jogosítványa nem volt, mert azt az előző nap bevonták. Ekkor jött a harmadik, nem várt csapás, 10 perc múlva újabb igazoltatás következett, ahol kiderült, hogy engedély nélkül vezetett, és rögtön elő is állítottak.

De ezzel még nem volt vége. A testvérpár előállítását követően mintegy két órával az addig még csak egyszer előállított fiatalabb férfit Hódmezővásárhelyen újra igazoltatták. Jogosítványa ekkor már nem volt, de részegen vezetett. 

A járási ügyészség a vádlottakat ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével, valamint az idősebb testvért járművezetés tiltott átengedése vétségével is vádolja.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér