Magyarország legszerencsétlenebb testvérpárja részegen vezetve egyetlen éjszaka alatt négyszer is belefutott a rendőrökbe

bűnügy
2020 május 07., 06:23

Egy részeg hódmezővásárhelyi testvérpárral megtörtént az, amiről azt hittük, hogy csak a kabarék színpadán fordulhat elő. Az idősebbik ittasan vezetett, igazoltatták, a fiatalabbik ittasan vezetett, igazoltatták, az idősebbik jogosítvány nélkül vezetett, igazoltatták, a fiatalabb jogosítvány nélkül vezetett igazoltatták. Mindezt egyetlen nap alatt, írja az ügyészség a közlelményében.

Március 4-én mindketten meglátogatták egy csongrád megyei faluban lakó rokonukat, ahol egész nap ittak, aminek a vége egy alapos lerészegedés lett. Este 11-kor eszébe jutott az idősebb testvérnek, hogy meg kellene tankolni az autót, így hát a járműbe pattant és ittasan elhajtott a helyi benzinkútra. Csakhogy balszerencséjére a rendőrség igazoltatta, majd a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra szállította. 

Az autó viszont nem maradhatott az út szélén őrizetlenül, ezért a fiatalabb testvér gondolt egyet és hazavezetett, szintén ittasan. Később éjszaka még mindig részegen bement a bátyjáért a rendőrségre, de hazafele igazoltatták őket, és így a fiatalabbat is előállították ittas vezetés miatt. 

A hátsóülésen kuporgó idősebb testvér viszont úgy döntött, majd ő hazavezeti a járművet. Jogosítványa nem volt, mert azt az előző nap bevonták. Ekkor jött a harmadik, nem várt csapás, 10 perc múlva újabb igazoltatás következett, ahol kiderült, hogy engedély nélkül vezetett, és rögtön elő is állítottak.

De ezzel még nem volt vége. A testvérpár előállítását követően mintegy két órával az addig még csak egyszer előállított fiatalabb férfit Hódmezővásárhelyen újra igazoltatták. Jogosítványa ekkor már nem volt, de részegen vezetett. 

A járási ügyészség a vádlottakat ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével, valamint az idősebb testvért járművezetés tiltott átengedése vétségével is vádolja.