Nemzetgazdasági szempontból kiemelten közérdekű lett a Közlekedési Múzeum építése

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az erről szóló kormányrendelet szerda éjjel jelent meg - írja az atv.hu. 

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum építését és a Törekvés Művelődési Központ felújítását. A rendelet szerint a kiemelten közérdekű beruházás felelőse a Fővárosi Kormányhivatalt vezető Sára Botond lesz kormánymegbízottként.

A beruházás előkészítésére - vázlatterv, engedélyezési terv, kivitelezési terv elkészítésére - 2021–2023-ban összesen 5,7 milliárd forintot biztosítanak.

A kormány tavaly döntött róla, hogy mégsem a Városligetben, hanem Kőbányán, az egykori Északi Járműjavító területén az 1-es és 28-as villamosvonalak találkozásánál épüljön meg az új múzeum.

Egy munkagép a Közlekedési Múzeum épületének bontásán a Városligetben 2017. január 6-án.Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó