Nemzetgazdasági szempontból kiemelten közérdekű lett a Közlekedési Múzeum építése

Az erről szóló kormányrendelet szerda éjjel jelent meg - írja az atv.hu. 

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum építését és a Törekvés Művelődési Központ felújítását. A rendelet szerint a kiemelten közérdekű beruházás felelőse a Fővárosi Kormányhivatalt vezető Sára Botond lesz kormánymegbízottként.

A beruházás előkészítésére - vázlatterv, engedélyezési terv, kivitelezési terv elkészítésére - 2021–2023-ban összesen 5,7 milliárd forintot biztosítanak.

A kormány tavaly döntött róla, hogy mégsem a Városligetben, hanem Kőbányán, az egykori Északi Járműjavító területén az 1-es és 28-as villamosvonalak találkozásánál épüljön meg az új múzeum.

Egy munkagép a Közlekedési Múzeum épületének bontásán a Városligetben 2017. január 6-án.Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó