Szexuális zaklatással vádolják Valery Giscard d’Estaing volt francia elnököt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szexuális zaklatásról szóló vádak kerültek napvilágra a most 94 éves Valery Giscard d'Estaing volt francia elnökkel szemben - írja a France24 hírportál.

Egy német újságírónő állítja, hogy egy 2018-ban készített interjú alkalmával az ex-elnök háromszor is megfogta a fenekét. Az újságíró szexuális zaklatás miatt most feljelentést tett a párizsi ügyészségen - írja a portál.

Giscard ügyvédje csütörtökön úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy az idős ex-elnök „nem emlékszik” ilyenre. A német WDR csatorna, ahová az újságíró az interjút készítette, először ügyvédekkel vizsgáltatta az ügyet, majd levelet küldött Giscard-nak, tűrhetetlennek nevezve a viselkedését.

Az újságíró a Le Monde-nak és a Süddeutsche Zeitung-nak azt nyilatkozta, azért nem lépett korábban az ügyben, mert nem ismerte eléggé a francia jogrendszert, de a #metoo mozgalom hatására úgy döntött, mégis feljelentést tesz.

Valéry Giscard d'Estaing 1974-1981 között volt Franciaország elnöke.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót