Valaki egy életre megtanulta a Legfelsőbb Bíróságon: ne húzd le a vécét, amíg nem kapcsoltad ki a mikrofont!

Pár hónap kevés volt ahhoz, hogy mindenki - mármint aki annyira szerencsés, hogy otthonról dolgozhat - elsajátítsa a járványetikett olyan alapvető szabályait, mint hogy 

időnként ki kell kapcsolni a mikrofont konferenciahívás közben.Például akkor, amikor az ember vécére megy. Egy amerikai ügyvéd, Roman Martinez éppen a Legfelsőbb Bíróság internetre költöztetett tárgyalásán szólalt fel szerdán, amikor egyszer csak félbeszakította őt a vécélehúzás semmivel nem összetéveszthető hangja. Külön öröm, hogy a tárgyalásokat bárki követheti az interneten, azt viszont nem tudni, pontosan ki hibázott a résztvevők közül, írja a BBC.

Erre Frank Drebin hadnagy is csak csettinthetne:

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.