A kormányzati kommunikáción nem spórolnak, újabb 6 milliárd tájékoztatásra

A koronavírus-járvány okozta gazdasági válság sem tántorítja el a kormányt a fontos céloktól, ahogy a családvédelmi programot sem érintette elvonás, úgy a kommunikációs büdzsét sem éri megszorítás. Erre utal a legújabb, április elején kötött szerződés, ami szerint 6 milliárdot költenek az állampolgárok tájékoztatására, írja a G7. Bár ez már a huszadik „állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátására” címmel kiírt közbeszerzések sorában, 

még mindig nem tudni, hogy pontosan mire költik az adóforintokat.

A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki kabinetiroda még egyetlen alkalommal sem közölt tételes elszámolást. Ami biztos, hogy a mostani hatmilliárd is Balásy Gyula cégeihez kerül, amik már legalább 99 milliárd forintnyi megbízást kaptak az államtól az elmúlt évek során.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.