Egy német járásban elhalasztják a lazításokat, mivel megemelkedett a fertőzöttek száma

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Észak-Rajna-Vesztfália tartomány egyik járásában, Kreis Coesfeldben egy héttel elhalasztották a hétfőre tervezett lazítást, miután az egyik helyi vágóhíd több alkalmazottjánál is azonosították a koronavírust. Az 1200 dolgozóból összesen 151-en fertőződtek meg. 

Fotó: Guido Kirchner/dpa Picture-Alliance via AFP

Karl-Josef Laumann tartományi egészségügyi miniszter bejelentette, hogy a vágóhidat bezárják, valamint az összes alkalmazottat letesztelik. A lazítást pedig azért kell elhalasztani, mert már ezzel a számmal is túllépték az a határt, amiben egy járásra levetítve a szövetségi kormány és a tartományok megállapodtak. A  vészhelyzeti mechanizmus szerint ha egy járásban vagy városban 100 ezer lakosonként 50 fölé emelkedik az utóbbi hét napon regisztrált fertőzöttek száma, ismét korlátozásokat kell bevezetni az adott területen.  

Ursula Heinen-Esser, a tartomány mezőgazdasági minisztere, elmondta, hogy a húsüzemek országszerte gócponttá váltak, ezért a tartományi kormány minden dolgozójukat letesztel. Egyébként Schleswig-Holstein tartományban is ezt tették, és már Alsó-Szászországban is fontolóra vették. (Handelsblatt)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér