Egy német járásban elhalasztják a lazításokat, mivel megemelkedett a fertőzöttek száma

külföld
2020 május 08., 19:17

Észak-Rajna-Vesztfália tartomány egyik járásában, Kreis Coesfeldben egy héttel elhalasztották a hétfőre tervezett lazítást, miután az egyik helyi vágóhíd több alkalmazottjánál is azonosították a koronavírust. Az 1200 dolgozóból összesen 151-en fertőződtek meg.

photo_camera Fotó: Guido Kirchner/dpa Picture-Alliance via AFP

Karl-Josef Laumann tartományi egészségügyi miniszter bejelentette, hogy a vágóhidat bezárják, valamint az összes alkalmazottat letesztelik. A lazítást pedig azért kell elhalasztani, mert már ezzel a számmal is túllépték az a határt, amiben egy járásra levetítve a szövetségi kormány és a tartományok megállapodtak. A vészhelyzeti mechanizmus szerint ha egy járásban vagy városban 100 ezer lakosonként 50 fölé emelkedik az utóbbi hét napon regisztrált fertőzöttek száma, ismét korlátozásokat kell bevezetni az adott területen.

Ursula Heinen-Esser, a tartomány mezőgazdasági minisztere, elmondta, hogy a húsüzemek országszerte gócponttá váltak, ezért a tartományi kormány minden dolgozójukat letesztel. Egyébként Schleswig-Holstein tartományban is ezt tették, és már Alsó-Szászországban is fontolóra vették. (Handelsblatt)