Ingyen osztogatta a sörét egy német sörfőzde

gazdaság
2020 május 08., 11:21

Ingyen osztott szét 2600 liternyi sört egy hesseni sörfőzde. A Willinger főzde hordói tele voltak, mert a járvány miatt bezárt szállodák és vendéglők nem vásárolták fel a lefőzött mennyiséget, a most tervezett vendéglátóipari újranyitásra viszont friss főzettel készülnek, így kénytelen voltak felszabadítani a tárolókapacitást.

A sört akár ki is önthették volna, de Franz Mast, a főzde tulajdonosa inkább elosztogatta.

Kezdeményezése a várakozásoknak megfelelően sikert aratott, az emberek maszkban, egymástól kellő távolságot tartva türelmesen várakoztak az ingyensörre. Mast eredetileg amúgy cska 540 liter sört tervezett ingyen kiosztani, de ez a mennyiség pár órán belül elfogyott, így végül mintegy 2600 litert osztott szét.

A német sörgyártók szövetsége arra figyelmeztetett, hogy az export visszaesése miatt összeomolhat az ágazat. Különösen érzékeny veszteség az olasz és kínai export kiesése. A karanténrendelkezések miatt a nagy megrendelők, az éttermek és bárok bezártak, a futballstadionok üresen konganak. A híres bajor sörfesztivál, az Oktoberfest is elmarad a járvány miatt. (Via MTI)

Kiemelt videóink