Ingyen osztogatta a sörét egy német sörfőzde

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Ingyen osztott szét 2600 liternyi sört egy hesseni sörfőzde. A Willinger főzde hordói tele voltak, mert a járvány miatt bezárt szállodák és vendéglők nem vásárolták fel a lefőzött mennyiséget, a most tervezett vendéglátóipari újranyitásra viszont friss főzettel készülnek, így kénytelen voltak felszabadítani a tárolókapacitást.

A sört akár ki is önthették volna, de Franz Mast, a főzde tulajdonosa inkább elosztogatta.

Kezdeményezése a várakozásoknak megfelelően sikert aratott, az emberek maszkban, egymástól kellő távolságot tartva türelmesen várakoztak az ingyensörre. Mast eredetileg amúgy cska 540 liter sört tervezett ingyen kiosztani, de ez a mennyiség pár órán belül elfogyott, így végül mintegy 2600 litert osztott szét.

A német sörgyártók szövetsége arra figyelmeztetett, hogy az export visszaesése miatt összeomolhat az ágazat. Különösen érzékeny veszteség az olasz és kínai export kiesése. A karanténrendelkezések miatt a nagy megrendelők, az éttermek és bárok bezártak, a futballstadionok üresen konganak. A híres bajor sörfesztivál, az Oktoberfest is elmarad a járvány miatt. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér