Ingyen osztogatta a sörét egy német sörfőzde

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Ingyen osztott szét 2600 liternyi sört egy hesseni sörfőzde. A Willinger főzde hordói tele voltak, mert a járvány miatt bezárt szállodák és vendéglők nem vásárolták fel a lefőzött mennyiséget, a most tervezett vendéglátóipari újranyitásra viszont friss főzettel készülnek, így kénytelen voltak felszabadítani a tárolókapacitást.

A sört akár ki is önthették volna, de Franz Mast, a főzde tulajdonosa inkább elosztogatta.

Kezdeményezése a várakozásoknak megfelelően sikert aratott, az emberek maszkban, egymástól kellő távolságot tartva türelmesen várakoztak az ingyensörre. Mast eredetileg amúgy cska 540 liter sört tervezett ingyen kiosztani, de ez a mennyiség pár órán belül elfogyott, így végül mintegy 2600 litert osztott szét.

A német sörgyártók szövetsége arra figyelmeztetett, hogy az export visszaesése miatt összeomolhat az ágazat. Különösen érzékeny veszteség az olasz és kínai export kiesése. A karanténrendelkezések miatt a nagy megrendelők, az éttermek és bárok bezártak, a futballstadionok üresen konganak. A híres bajor sörfesztivál, az Oktoberfest is elmarad a járvány miatt. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!