Merkely: Tankönyvi értelemben már nincs járvány, de a járványveszély megmaradt

A budapestiek közt a legalacsonyabb a részvételi hajlandóság a múlt héten indult országos koronavírus-szűrésen, mondta a hvg.hu-nak a Semmelweis Egyetem rektora. Míg a tesztre kiválasztott vidékiek 70 százaléka, addig a pestiek alig 32, a budaiak 53 százaléka jelent eddig meg a vizsgálaton. Merkely Béla szerint pedig a korlátozó intézkedések fokozatos feloldásához is elengedhetetlen látni a fővárosi eredményeket. Hozzátette: csakis fokozatosan és körültekintően történhet a lazítás. A távolságtartás továbbra is szükséges. 

a maszkviselést kötelezővé tenné. 

Bár az látszik, hogy "a fertőzöttek felét az idősotthonok lakói, illetve az egészségügyi dolgozók teszik ki," a koronavírust bárhol el lehet kapni, figyelmeztetett. 

Nem dübörög a járvány, de a vírustól még nem tudtunk megszabadulni,

mondta. Szerinte tankönyvi értelemben járvány már nincs, de a járványveszély megmaradt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér