Mexikóban elfogyott a sör

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az országban több mint egy hónapja álltak le a sörgyárak, miután az egészségügyi hatóságok a sörfőzést is nem létfontosságú tevékenységnek minősítették. Azóta az árukészletek durván megcsappantak, a feketepiacon pedig megduplázódtak az árak a járvány előtti időszakhoz képest.

A helyzeten az sem segített, amikor április végén az egyik boltlánc bejelentette, hogy már csak 10 napra elég készletük van, mert ez pánikvásárlást és hosszú sorokat eredményezett az üzletek előtt. Most a sörhiány miatt kieső bevételek sokat rontanak az üzletek helyzetén. 

Mexikó a világ legnagyobb sörexportőre, és a Constellation Brands, ami a Modelót, Coronát és a Pacificót is főzi, külföldi eladásra továbbra is termel. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér