Mexikóban elfogyott a sör

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az országban több mint egy hónapja álltak le a sörgyárak, miután az egészségügyi hatóságok a sörfőzést is nem létfontosságú tevékenységnek minősítették. Azóta az árukészletek durván megcsappantak, a feketepiacon pedig megduplázódtak az árak a járvány előtti időszakhoz képest.

A helyzeten az sem segített, amikor április végén az egyik boltlánc bejelentette, hogy már csak 10 napra elég készletük van, mert ez pánikvásárlást és hosszú sorokat eredményezett az üzletek előtt. Most a sörhiány miatt kieső bevételek sokat rontanak az üzletek helyzetén. 

Mexikó a világ legnagyobb sörexportőre, és a Constellation Brands, ami a Modelót, Coronát és a Pacificót is főzi, külföldi eladásra továbbra is termel. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!