Orbán: Azzal nem lehet megvádolni, hogy értek az egészségügyhöz, de a józan eszem a helyén van

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Akkor leszek elégedett, ha megöltük ezt a nyomorult vírust, de az vakcina nélkül nem megy, az pedig nincs" jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában. Orbán Viktor szerint az orvosok, virológusok mind óvatosabb a lazításokat illetően, nem győzik hangsúlyozni, hogy 

"továbbra is vigyázzunk egymásra."

Ennek ellenére az élet újraindítása mellett van, tette hozzá. 

"Sietnék, sietnék, sietnék, de a zakóm szárnyát azért a professzorok markolják erősen,"

például Budapest ügyében is azt javasolják, hogy a lazításokhoz várják meg, hogy a halálozási számok csökkenjenek. 

"Jól vizsgázott a magyar oktatás," jelentette ki. A digitális oktatásra való átállást a magyar tanárok úgy oldottak meg, mint Európában senki. Szerinte hibátlanul kezelték a pedagógusok, csak elismerően tud szólni a munkájukról, mondta. Arra a kérdésre, hogy kinyitnak-e ebben a tanévben az iskolák, egyelőre nem tudott határozottan válaszolni,

bizonytalan a dologban. 

Szerinte a szülők részéről nincs hatalmas nyomás az ügyben. 

"Én most fontosnak éreztem, hogy ezt a védekezést magam irányítsam. És nem azért mert értek az egészségügyhöz, ezzel nem lehet megvádolni, de a józan eszem a helyén van,"

mondta. Szerinte ebben a válságban azt kell bizonyítani a magyar emberek számára, hogy az állam hűséges hozzájuk. Ezt pedig azzal lehet kellő erővel megmutatni, hogy a miniszterelnök személyesen irányítja a járvány elleni munkát. Ezért felügyelte maga a védekezéshez szükséges eszközök beszerzését és nem bízta például a "munkában még a miniszterelnököt is legyőzni képes" külügyminiszterére.

Az Európai Néppárthoz tartozó pártok elnökeinek írt levéléről, amiben bocsánatkérésre szólított fel, kijelentette, hogy 

"világossá kell tennünk, hogy a magyarokkal nem lehet következmények nélkül kötözködni, különösen egy olyan helyzetben mikor bajban vannak. Nem felejtünk, megjegyezzük, és rendezni fogjuk a számlát."

A viták szerinte nem változtatnak azon, hogy "egy család vagyunk," de van, amikor változtatni kell, akkor úgy, hogy "minden családtagnak a legjobb legyen."

"Az április adatok brutálisak lesznek, borzalmas volt a gazdaság szempontjából,"

és a májusi számok is gyengék lesznek, jelentette ki. "Ritka a politikában az ilyesmi, de személyes vállalásomnak tekintem, hogy annyi munkahelyet hozz létre a kormány, amennyit a járvány elvitt," mondta. Tájékoztatása szerint több mint 160 ezer magyar kért munkanélküli segélyt, 

nekik munkát fogunk adni,

jelentette ki.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó