Sorozat-autótolvajokat fogtak a budapesti rendőrök

bűnügy
2020 május 08., 08:09

Felderítették az utóbbi idők egyik legnagyobb autólopási ügyét, jelentette be pénteki online sajtótájékoztatóján a Budapesti Rendőr-főkapitányásg.

Balotai Attila, a BRFK felderítő osztálya vezetőjének tájékoztatása szerint az akció során 28 járművet foglaltak le. Mint mondta, nagyjából egy hete két gépkocsit is trélerrel loptak el. A nyomozók kiderítették, hogy a tréler tulajdonosa egy tatabányai férfi, őt őrizetbe vették. Megtalálták az egyik, Dunakesziről ellopott járművet, majd azt is felderítették, ki lehetett a tatabányai férfi társa. A tatai férfit is őrizetbe vették.

Két helyszínen foglaltak le gépkocsilopáshoz használatos tárgyakat, feljegyzéseket. Ez utóbbiak alapján jutottak el egy ecseri és egy budapesti autóbontóhoz. Megállapították, hogy ezekbe a két őrizetbe vett gyanúsított több járművet is beszállított, végül összesen 28 járművet foglaltak le. köztük négy trélert. Eddig 11 járműről bizonyosodott be, hogy bűncselekményből származik, a többinél még vizsgálják, hogy lopottak-e.

A gépkocsik értéke 100 ezer és 3,5 millió forint között mozog. Az ügy több városra is kiterjed: Budapesten kívül Győrből, Mosonmagyaróvárról, Budaörsről és Székesfehérvárról is loptak járművet. A tettesek büntetlen előéletűek, beismerő vallomást tettek. A rendőrség kezdeményezte a bűnügyi felügyeletüket. (Via MTI)