Szél: Leszavazta a kormány a digitális parlamentet

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Igazságügyi bizottság ülésén a kormánypártok leszavazták a digitális parlamentről szóló Alaptörvény-módosítást, közölte Szél Bernadett pénteken. A független országgyűlési képviselő szerint

"a leszavazás mutatja, hogy kamu volt a Fidesz felhatalmazási törvény mellett szóló legfőbb érve, a parlament akadályoztatására való hivatkozás."

A kormánypárt ugyanis a "határozatlan idejű felhatalmazást azzal indokolta, hogy a parlament akadályoztatva lesz az ülésezésben, így nem fogja tudni megszavazni az intézkedések meghosszabbítását." Ezt biztosította volna a benyújtott Alaptörvény-módosítás, "ami lehetővé tette volna a virtuális jelenléttel járó elektronikus ülésezést és távszavazást." Szél hozzátette:

a kormánypárti képviselők nem indokolták, hogy miért nyomtak nemet előterjesztésére.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!