Szél: Leszavazta a kormány a digitális parlamentet

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Igazságügyi bizottság ülésén a kormánypártok leszavazták a digitális parlamentről szóló Alaptörvény-módosítást, közölte Szél Bernadett pénteken. A független országgyűlési képviselő szerint

"a leszavazás mutatja, hogy kamu volt a Fidesz felhatalmazási törvény mellett szóló legfőbb érve, a parlament akadályoztatására való hivatkozás."

A kormánypárt ugyanis a "határozatlan idejű felhatalmazást azzal indokolta, hogy a parlament akadályoztatva lesz az ülésezésben, így nem fogja tudni megszavazni az intézkedések meghosszabbítását." Ezt biztosította volna a benyújtott Alaptörvény-módosítás, "ami lehetővé tette volna a virtuális jelenléttel járó elektronikus ülésezést és távszavazást." Szél hozzátette:

a kormánypárti képviselők nem indokolták, hogy miért nyomtak nemet előterjesztésére.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér