Egyre jobban van a brutálisan megkínzott fülesbagolycsalád, friss sztárfotó készült az anyáról

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Biztató híreket és friss képeket közölt a Mályi Madármentő Állomás arról a nőstény erdei fülesbagyolyról és három fiókájáról, akik sztorija tömegeket tart lázban szerda óta. Az állatokat Megyaszó külterületén találta meg valaki egy zsákba dugva: az anyamadár mindkét szárnyát eltörték, majd a szintén megsebzett fiókáival együtt élve kidobták őket.

A baglyot, miután a madármentőkhöz került, a hortobágyi madárkórházban műtötték meg:

A madármentők péntek este publikált videóján bemutatják a műtéten átesett anyát és a kicsinyeit is.

A nőstény kezdetben, a műtét után, mivel mindkét szárnya be van kötve, ha megbillent, eldőlt és képtelen volt önerőből felállni. De péntekre már jobban lett, megtalálta az egyensúlyát és az addigi dobozából áthelyezték egy nagyobb röpdébe.

A három kölyköt elválasztották tőle, hiszen ebben az állapotban nem tudta volna táplálni őket. A fiókák szerencsére lelkesen táplálkoznak, a videón éppen szívvel etették őket. 

Szombaton pedig friss sztárfotót közöltek a magát egyre jobban összeszedő anyamadárról:

Amilyen szép ő, annyira rondák a kicsinyei, de a madaraknál ez a normális:

Az még kérdéses, hogy az anya képes lesz-e valaha is repülni, mert az egyik szárnyában az operáció idejére csontelhalás indult el.


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér