Umtiti a második edzésen sérült meg, Jovic eleve törött sarokkal tért vissza a Realhoz

sérülés
2020 május 09., 16:00
comments 8

Alig indultak újra az edzések Spanyolországban, máris elvesztett egy-egy embert a Barcelona és a Real is, igaz egyikük sem fix kezdő. Az érzékenyebb veszteség mindenképp a Barcelonát érte a csapat újrakezdés utáni második edzésén ugyanis vádlisérülést szenvedett Samuel Umtiti. A francia válogatott hátvéd tavaly még alapember volt, azóta azonban sokat volt sérült.

Luka Jovicot ugyan hatalmas reményekkel igazolta le a Real az idény elején 65 millió euróért a Frankfurttól, ahól óriási mennyiségben szórta a gólokat, de a fiatal szerb csatár idén huszonplusz meccsen csak két gólt lőtt. A vírus miatti leállás - főleg, mert a szabályváltoztatás miatt az idény befejezésekor már ötöt lehet cserélni - remek lehetőség lett volna neki ahhoz, hogy beverekedje magát a csapatba és ne adják el vagy adják kölcsön azonnal. De Jovic úgy tért vissza Belgrádból - a klub ugyanis megengedte neki, hogy otthon vonuljon házi karanténba - hogy tisztázatlan körülmények között eltörte a sarokcsontját, így nem elég, hogy ebben az idénybaen már nem léphet pályára, de lehet, hogy a következő elején sem, bárhol játsszon is akkor.

Jovic sérülése egyfelől titokzatos, hiszen elvileg két hónapja házi karanténban rostokolt. Másfelől tényszerűen tudni, hogy a rostokolás minimum egy bulizást is takart, a játékost ugyanis Belgrádban a karaténszabályok megszegésén kapták. A dologból akkora botrány lett, hogy a szerb elnök személyesen üzente meg neki, hogy ha még egyszer megsérti a karanténszabályokat, börtönbe záratja. Jovic szellemi érettségére jellemző, hogy a járvány közepén erre azzal reagált, hogy másokat okolt, akik nagyon nem profi módon nem tájékoztatták arról, hogy mi a teendő a karantén idején.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.