Jövő héten 10-15 fokos lehűlés vár e lángoktól ölelt kis országra

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőig fog kitartani a nyárias meleg, keddre viszont cudar hidegfront érkezik, országszerte 10-15 fokkal eshet majd vissza a hőmérséklet. 

Vasárnap, illetve hétfőn délnyugatról érkező szubtrópusi eredetű levegő alakítja sokat látott hazánk időjárását, sokfelé 25, de helyenként akár 30 fok közelébe is emelkedhet a hőmérséklet. 

A hidegfront hétfő éjjel érkezik majd, északnyugat felől. A front hatására jelentősebb csapadék csak nyugaton, délnyugaton hullhat, és hajnalban a bezúduló hideg levegő hatására a Kendig-csúcson havas eső sem kizárt. A frontot erős szél is kíséri majd, a Dunántúlon és északkeleten viharos, akár 60-80 km/órás széllökések is előfordulhatnak.

A csúcshőmérséklet mindössze 12 és 18 fok között alakulhat kedden. Mint az Időkép írja, épp erre a napra esik  a fagyosszentek első napja (május 12-14., Pongrác, Szervác, Bonifác).

A front hatására szerdára virradóra erősen lehűlhet a levegő, északon egyes helyeken gyenge fagy is előfordulhat, és az Időkép szerint a jelenlegi előrejelzések szerint csütörtök virradóra egy, akár nagyobb területet is érintő csapadékkal újabb hidegfront érkezhet.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér