Operatív törzs: A gyorséttermek nyitott teraszainál „verődnek össze” a fiatalok

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A szokásos számok az operatív törzs „sajtótájékoztatójáról”: 

  • Eddig 336-an vannak olyanok, akik a hatósági házi karanténban önkéntesen vállalták, hogy egy szoftver letöltése a rendőrség elektronikusan ellenőrizze őket.
  • Összesen 10 356-an vannak hatósági házi karanténban, ez a szám az elmúlt 24 órában 965-tel nőtt. A helyszíni ellenőrzések során egy nap alatt 41 rendőri intézkedésre volt szükség.
  • Budapesten és Pest megyében a kijárási korlátozások szabályait megszegőkkel szemben szombaton 564 esetben intézkedtek, ebből 340-en figyelmeztetést, 124-en helyszíni bírságot kaptak, 99 ember ellen pedig feljelentést tettek. 
  • Március 28. óta összesen 48 218 ilyen intézkedésre volt szükség. 

Kiss Róbert alezredes beszélt a vidéki helyzetről is, ahol elsősorban a távolságtartás szabályait, az üzletekben a vásárlási idősávok betartását és a maszk, sál vagy kendő viselését ellenőrzik. Szombaton 147 intézkedésre volt szükség, ebből 84 figyelmeztetés, 41 helyszíni bírság és 22 feljelentés. 

A vendéglátóhelyek teraszain a védelmi távolság betartásáról az üzemeltetőnek kell gondoskodnia. Azt tapasztalják, hogy 

főleg a gyorséttermek nyitott teraszainál „verődnek össze” a fiatalok 

és nem fordítanak kellő figyelmet a távolságtartásra. Az alezredes arra kérte őket: saját és mások épségének érdekében is tartsák be a védelmi intézkedéseket. 

Külön szólt a Balaton térségéről, ahol szintén tartanak ellenőrzéseket. Somogy megyében szombaton 16 intézkedésre volt szükség, 13 figyelmeztetés, 1 helyszíni bírság és 2 feljelentés, míg Zala megyében 4 figyelmeztetés, 1 helyszíni bírság és 4 feljelentés volt.

A védőtávolság be nem tartása mellett ezekben a megyékben jellemzőnek azt nevezte, hogy a tömegközlekedési eszközök megállóiban az emberek nem viseltek megfelelő védőeszközt. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér