Egy futó azt hitte, ember támadta meg, az orvosok azt hitték, meglőtték, valójában csak egy macskabagoly volt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Rátamadt egy macskabagoly egy német 46 éves férfira, aki egy Hannovertől északra fekvő faluban, Bad Nenndorfban indult futni.

A férfi futás közben egyszer csak ütést érzett a fején, amitől a földre esett, vérezni kezdett, és a szemüvegét is elvesztette. Sikerült elmenekülnie a támadótól, és rögtön a rendőrségre ment, mert azt hitte, hogy egy ember támadta meg hátulról.

A baleseti sebészeten az orvosok azt hitték, hogy légpuskával lőtték meg, ezért a rendőrök elkezdtek kutatni a lövedék után. Kimentek a tett helyszínére, ahol először egy kerítésen üldögélő bagolyfiókát vettek észre, majd a következő pillanatban az anyabagoly rátámadt az egyik rendőrre. A bagoly a rendőrt könnyebben meg is sebesítette a karmával, és valószínűleg a futót is hasonló módszerrel küldhette a földre. A rendőrök arra a következtetésre jutottak, hogy az anyamadár csak a fiókáját védte. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér