Egy futó azt hitte, ember támadta meg, az orvosok azt hitték, meglőtték, valójában csak egy macskabagoly volt

Rátamadt egy macskabagoly egy német 46 éves férfira, aki egy Hannovertől északra fekvő faluban, Bad Nenndorfban indult futni.

A férfi futás közben egyszer csak ütést érzett a fején, amitől a földre esett, vérezni kezdett, és a szemüvegét is elvesztette. Sikerült elmenekülnie a támadótól, és rögtön a rendőrségre ment, mert azt hitte, hogy egy ember támadta meg hátulról.

A baleseti sebészeten az orvosok azt hitték, hogy légpuskával lőtték meg, ezért a rendőrök elkezdtek kutatni a lövedék után. Kimentek a tett helyszínére, ahol először egy kerítésen üldögélő bagolyfiókát vettek észre, majd a következő pillanatban az anyabagoly rátámadt az egyik rendőrre. A bagoly a rendőrt könnyebben meg is sebesítette a karmával, és valószínűleg a futót is hasonló módszerrel küldhette a földre. A rendőrök arra a következtetésre jutottak, hogy az anyamadár csak a fiókáját védte. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.