Meghibásodás Pakson, csökkentett teljesítménnyel üzemel a 4-es blokk

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Csökkentett teljesítménnyel üzemel hétfő reggel 7:50 óta a Paksi Atomerőmű négyes blokkja, írja a Portfolio. Az Országos Atomenergia Hivatal adatai szerint a 4-es blokk jelenleg 255 megawattos teljesítménnyel működik - a reaktorblokk bruttó teljesítménye elvben 500 megawatt.

A Paksi Atomerőmű tájékoztatása szerint szakembereik dolgoznak a hiba elhárításán, a meghibásodásnak a nukleáris biztonságra nincs hatása, és a másik három blokk működését sem befolyásolja.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér