Nem segített nekik, inkább gúnyolta és filmezte a haldokló rendőröket

külföld
2020 május 11., 07:22

Bíróság elé állították Ausztráliában Richard Pusey-t, aki ahelyett, hogy segített volna rajtuk, filmezni és gúnyolni kezdett négy haldokló rendőrt.

Pusey-t a múlt hónapban érték gyorshajtáson, és állították félre Porshéjával. Miközben a négy rendőr intézkedett, egy kisodródó teherautó átgázolt rajtuk.

Pusey segítség helyett a bíróságon elhangzottak szerint három percen át filmezte és gúnyolta a haldokló rendőröket - ezt az egyik áldozat, Lynette Taylor testkamerája is rögzítette. Taylor kamerájának felvételén látszik, ahogy a teherautó alá szorult teste fölé hajolva Pusey azt üvölti, hogy "én csak haza akartam menni, hogy megegyem a sushimat, erre ti szétkúrjátok a kibaszott autómat".

A bíróságon elhangzottak szerint Pusey három percen át filmezte a haldokló rendőröket, néha rájuk is közelítve, közben folyamatosan szitkozódott. "Megkaptátok. Csodálatos, egyszerűen csodálatos" - mondta állítólag.

Kevin King, Josh Prestney, Lynette Taylor és Glen Hunphries (b-j), a balesetben elhunyt négy rendőr
photo_camera Kevin King, Josh Prestney, Lynette Taylor és Glen Hunphries (b-j), a balesetben elhunyt négy rendőr Fotó: Victoria állam rendőrsége - közkincs

A balesetben négy rendőr, Kevin King, Josh Prestney, Lynette Taylor és Glen Hunphries vesztette életét. Négyük halála a Victoria állami rendőrség legsúlyosabb egyszeri tragédiája volt. 

Pusey-t gondatlansággal és az igazságszolgáltatás akadályozásával gyanúsítják, mert miután kiszitkozódta és kifilmezte magát, elmenekült a helyszínről. A teherautó vezetőjét, Mohinder Singh Bajwát közlekedési szabálysértéssel gyanúsítják. (Via BBC)