Bajkai István: Jelenleg a magyarság a legüldözöttebb nemzet Európában

POLITIKA
2020 május 12., 11:33

Két hete tombol a magyar kormányoldal Klaus Johannis román kormányfő kijelentésén, miszerint a román törvényhozás oda jutott, hogy

„a nagy PSD (a Szociáldemokrata Párt - a szerk.) azért harcol a parlamenti titkos irodákban, hogy adja Erdélyt a magyaroknak!”

Johannis április 29-én mondta ezt, miután kijelentette, a parlamentben többséggel bíró, ám tavaly ősz óta nem kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) „segített” az RMDSZ-nek abban, hogy átmenjen a párt székelyföldi autonómiajavaslata a román képviselőházon.

Azóta már egy sor Fidesz-KDNP-s politikus mondta el a kormánymédia különböző csatornáin, mennyire magyarellenes volt Johannis megnyilvánulása, de eddig Bajkai István gurította a legnagyobbat.

A Heti Tv Pirkadat című műsorának keddi vendégeként Bajkai a romániai fiaskó kapcsán nem kisebbet mondott, mint hogy

„jelenleg a magyarság a legüldözöttebb nemzet Európában”,

hiszen „jelentős sérelmek érik a magyarokat Romániában, de Kárpátalját is lehetne említeni.” Csakhogy „az Európai Unió egyszerűen érzéketlen a magyarokkal szembeni jogsértések kapcsán”, és az emberi jogok betartásának kérdése is csak akkor fontos nekik, „amikor valaki ellen politikai hadjáratot szeretnének indítani” - magyarázta Bajkai. (origo.hu)