Kásler: Az orvosok jelentik az egészségügy agyát, az ápolók a szívét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az ápolók nemzetközi napja alkalmából tartott sajtótájékoztatót kedden az emberi erőforrások minisztere, ápolók nélkül. Kásler Miklós mellett csak Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott jelent meg a kamerák előtt.

"A magyar ápolók minden körülmények között helytállnak,"

kezdte a miniszter. Szerinte a mintegy 70 ezer magyar ápoló helytáll a világjárványok alkalmával, a bakteriális és vírusbetegségek elhárításában, továbbá a mindennapos kórházi munkában jelen pillanatban is. Az MTI beszámolója szerint Kásler kiemelte, hogy

"a kormány feladata a megfelelő munkakörülmények és anyagi feltételek biztosítása, így az ápolók bére 2010-hez képest 2022-re megközelítőleg a háromszorosára emelkedik."

Az egészségügyben dolgozók helytállását megköszönve a miniszter azt mondta, hogy

míg az orvosok jelentik az egészségügy "agyát", az ápolók a "szívet és a lelket".

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér