A győri polgármester szerint élhetetlen lakóövezetek vannak a városban, mert az emberek helyett a vállalkozók érdekeit szolgálták

Átdolgozzák a győri városrendezési tervet, mert az év elején megválasztott, fideszes polgármester szerint a mostani „nem a lakók, hanem a vállalkozói érdeket” szolgálja. 

Dézsi Csaba András itt a Fakopp nevű készüléket próbálgatja, amivell megállapítható, mennyire egészséges a fák törzsének, ágainak belsõ szerkezeteFotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

Dézsi Csaba András egy sajtótájékoztatón azt mondta, sok helyen túlépítették a várost, élhetetlen lakóövezetek jöttek létre, nincs hozzájuk megfelelő közlekedési kapcsolat és elegendő parkoló, a keskeny utak pedig nem teszik lehetővé járda vagy kerékpárút kiépítését.

Szerinte „az ingatlanfejlesztők minden négyzetméterből profitot termeltek, így nem jutott hely a közösségi célú területeknek, intézményeknek vagy zöldterületeknek”. A családi házas övezetekbe kis területekre hatszász-nyolcszáz lakásos épületeket zsúfoltak be.„Döbbenetes, hogy ezek a házak megépülhettek, ennek a korszaknak vége Győrben, ezt nem fogjuk megengedni" - mondta Dézsi, aki a város négy pontján változtatási tilalmat rendelt el. Ez érvényes az Orgona utca és a Kálvária utca sarkán lévő területre, a Széchenyi-hídtól az Iparcsatornáig terjedő részre, a szabadhegyi városrész sorházas fejlesztési területére és a Marcal-tó északi területére. (MTI) 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.