A győri polgármester szerint élhetetlen lakóövezetek vannak a városban, mert az emberek helyett a vállalkozók érdekeit szolgálták

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Átdolgozzák a győri városrendezési tervet, mert az év elején megválasztott, fideszes polgármester szerint a mostani „nem a lakók, hanem a vállalkozói érdeket” szolgálja. 

Dézsi Csaba András itt a Fakopp nevű készüléket próbálgatja, amivell megállapítható, mennyire egészséges a fák törzsének, ágainak belsõ szerkezeteFotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

Dézsi Csaba András egy sajtótájékoztatón azt mondta, sok helyen túlépítették a várost, élhetetlen lakóövezetek jöttek létre, nincs hozzájuk megfelelő közlekedési kapcsolat és elegendő parkoló, a keskeny utak pedig nem teszik lehetővé járda vagy kerékpárút kiépítését.

Szerinte „az ingatlanfejlesztők minden négyzetméterből profitot termeltek, így nem jutott hely a közösségi célú területeknek, intézményeknek vagy zöldterületeknek”. A családi házas övezetekbe kis területekre hatszász-nyolcszáz lakásos épületeket zsúfoltak be.„Döbbenetes, hogy ezek a házak megépülhettek, ennek a korszaknak vége Győrben, ezt nem fogjuk megengedni" - mondta Dézsi, aki a város négy pontján változtatási tilalmat rendelt el. Ez érvényes az Orgona utca és a Kálvária utca sarkán lévő területre, a Széchenyi-hídtól az Iparcsatornáig terjedő részre, a szabadhegyi városrész sorházas fejlesztési területére és a Marcal-tó északi területére. (MTI) 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér