A győri polgármester szerint élhetetlen lakóövezetek vannak a városban, mert az emberek helyett a vállalkozók érdekeit szolgálták

2020 május 13., szerda 10:33

Átdolgozzák a győri városrendezési tervet, mert az év elején megválasztott, fideszes polgármester szerint a mostani „nem a lakók, hanem a vállalkozói érdeket” szolgálja.

Dézsi Csaba András itt a Fakopp nevű készüléket próbálgatja, amivell megállapítható, mennyire egészséges a fák törzsének, ágainak belsõ szerkezete Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

Dézsi Csaba András egy sajtótájékoztatón azt mondta, sok helyen túlépítették a várost, élhetetlen lakóövezetek jöttek létre, nincs hozzájuk megfelelő közlekedési kapcsolat és elegendő parkoló, a keskeny utak pedig nem teszik lehetővé járda vagy kerékpárút kiépítését.

Szerinte „az ingatlanfejlesztők minden négyzetméterből profitot termeltek, így nem jutott hely a közösségi célú területeknek, intézményeknek vagy zöldterületeknek”. A családi házas övezetekbe kis területekre hatszász-nyolcszáz lakásos épületeket zsúfoltak be.„Döbbenetes, hogy ezek a házak megépülhettek, ennek a korszaknak vége Győrben, ezt nem fogjuk megengedni" - mondta Dézsi, aki a város négy pontján változtatási tilalmat rendelt el. Ez érvényes az Orgona utca és a Kálvária utca sarkán lévő területre, a Széchenyi-hídtól az Iparcsatornáig terjedő részre, a szabadhegyi városrész sorházas fejlesztési területére és a Marcal-tó északi területére. (MTI)