Egy francia sorozatgyilkosság-szakértőről kiderült, hogy sorozathazudozó

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy online nyomozás feltárta, hogy Stéphane Bourgoin francia író, akinek a sorozatgyilkosokról szóló könyvei több millió példányban keltek el Franciaországban, egy sorozathazudozó.

Fotó: ActuaLitté/Wikipedia

Bourgoin több mint 40 könyv szerzője, és széles körben tekintettek rá gyilkossági szakértőként, több francia televíziós dokumentumfilmet is rendezett a témában. Azt állította, hogy több mint 70 sorozatgyilkossal készített interjút, és az FBI virginiai bázisán, Quanticóban kapott kiképzést, és hogy a feleségét 1976-ban meggyilkolta egy férfi, aki két évvel később egy tucatnyi gyilkosságot vallott be.

De januárban a 4ème Oeil Corporation névtelen aktivistái megvádolták, hogy hazudott a múltjáról, és a francia férfi most beismerte, hogy évtizedekig hazudott: sosem létezett az állítólagos halott feleség, nem kapott tréninget az FBI-nál, sosem készített interjút Charles Mansonnal, és sokkal kevesebb gyilkossal találkozott, mint állította, sőt profi focista sem volt soha, ahogy állította. Azt mondta, szégyelli magát, a hazugságai legyőzték, és ideje tiszta vizet önteni a pohárba. Magát mitomániásként jellemezte.

A Le Figarónak azt mondta, úgy érzi, pszichológiai tanácsadásra van szüksége, és hogy „ezek a hazugságok teljesen nevetségesek, mert ha objektíven mérlegeljük a munkámat, azt hiszem, az már önmagában is elég volt”. Azt mondta, túlzott és hazudott az életéről, mert mindig úgy érezte, hogy nem igazán szeretik. „Mélységesen és őszintén sajnálom. Szégyellem, amit tettem, ez teljesen nevetséges” – mondta. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér