Egy francia sorozatgyilkosság-szakértőről kiderült, hogy sorozathazudozó

bűnügy
2020 május 13., 12:12

Egy online nyomozás feltárta, hogy Stéphane Bourgoin francia író, akinek a sorozatgyilkosokról szóló könyvei több millió példányban keltek el Franciaországban, egy sorozathazudozó.

photo_camera Fotó: ActuaLitté/Wikipedia

Bourgoin több mint 40 könyv szerzője, és széles körben tekintettek rá gyilkossági szakértőként, több francia televíziós dokumentumfilmet is rendezett a témában. Azt állította, hogy több mint 70 sorozatgyilkossal készített interjút, és az FBI virginiai bázisán, Quanticóban kapott kiképzést, és hogy a feleségét 1976-ban meggyilkolta egy férfi, aki két évvel később egy tucatnyi gyilkosságot vallott be.

De januárban a 4ème Oeil Corporation névtelen aktivistái megvádolták, hogy hazudott a múltjáról, és a francia férfi most beismerte, hogy évtizedekig hazudott: sosem létezett az állítólagos halott feleség, nem kapott tréninget az FBI-nál, sosem készített interjút Charles Mansonnal, és sokkal kevesebb gyilkossal találkozott, mint állította, sőt profi focista sem volt soha, ahogy állította. Azt mondta, szégyelli magát, a hazugságai legyőzték, és ideje tiszta vizet önteni a pohárba. Magát mitomániásként jellemezte.

A Le Figarónak azt mondta, úgy érzi, pszichológiai tanácsadásra van szüksége, és hogy „ezek a hazugságok teljesen nevetségesek, mert ha objektíven mérlegeljük a munkámat, azt hiszem, az már önmagában is elég volt”. Azt mondta, túlzott és hazudott az életéről, mert mindig úgy érezte, hogy nem igazán szeretik. „Mélységesen és őszintén sajnálom. Szégyellem, amit tettem, ez teljesen nevetséges” – mondta. (Guardian)