K. László, aki festőként dolgozott a Belügyminisztériumban, vécépapírt, fénymásolópapírt és kéztörlőket lopott onnan

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A police.hu arról írt, hogy április 15-én a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársainak jelenlétében nyittatták ki K. Lászlóval öltözőszekrényét a Belügyminisztérium fővárosi, V. kerületi, József Attila utca 2-4. alatti épületegyüttesének alagsorában, és „a jelen lévők közül senki nem lepődött meg azon, hogy a szekrényből 60 guriga WC papír, 12 csomag fénymásolópapír és 11 csomag kéztörlő papír borult a kövezetre”.

Az 57 éves budapesti férfi azután került a Nemzeti Védelmi Szolgálat célkeresztjébe, hogy a Belügyminisztérium nem talált elfogadható okot a tisztító- és fertőtlenítőszerek, a higiéniás termékek és a fénymásolópapír felhasználás folyamatos növekedésére – írja a rendőrség.

Az épületben a Közbeszerzési és Ellátó Főigazgatóság festőjeként dolgozó férfi lakásán már a BRFK V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói tartottak kutatást, és szintén nem a mindennapi használathoz igazodó mennyiségben foglaltak le mosogatószert, légfrissítőt, fénymásolópapírt – írja a police.hu.

K. László a vallomásában beismerte, hogy a Pintér Sándor vezette minisztérium épületében az illemhelyekről, a kiskonyhákból és a fénymásolópapír szekrényekből rendszeresen elemelte az oda kihelyezett dolgokat, amiket értékesített egy fénymásoló üzlet tulajdonosának, illetve egy kollégájának adott.

A BRFK V. kerületi Rendőrkapitányság K. Lászlót üzletszerűen elkövetett lopás vétség, az 58 éves K. István és az 54 éves J-né K. Andrea budapesti lakosokat üzletszerűen elkövetett orgazdaság vétség elkövetésével gyanúsítja. K. István nem tett vallomást, nem élt panasszal a gyanúsítás ellen, J-né K. Andrea tagadta a bűncselekmény elkövetését. K. László és K. István jelezték, hogy az okozott kárt készek megtéríteni. A rendőrkapitányság az ügy iratait elküldte az ügyészségnek. (police.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér