Müller Cecília: Gyermekeink

Az Operatív Törzs szerdai „tájékoztatóját” nagyon vártuk, mert két fontos kérdést is feltettünk, melyekre választ vártunk. Ezek azok voltak, hogy

  • Békés megyében hogyan tudott utólag csökkeni a fertőzöttek száma, ha az az adat nem az aktív betegek számát mutatja, hanem az összes olyan emberét, aki az adott térségben valaha elkapta a vírust, függetlenül attól, hogy azóta meggyógyult-e, vagy sem?
  • Mi a véleményük a rémhírterjesztés miatt végrehajtott tegnap hajnali rendőrségi akcióról? Tervezenek-e bocsánatot kérni az idős úrtól, akit a Facebookra írt véleménye miatt elvittek az otthonából? Vele szemben pontosan mi alapján indult egyáltalán az eljárás? Keresik-e a történtek felelősét a rendőrségen belül?

Választ sajnos nem kaptunk, mert elszaladt nagyon az idő, az országos tisztifőorvos ugyanis rögtönzött dajka-workshopot tartott. Az erről készült beszámolónk alább olvasható.

A gyerekeknek nagy a mozgásigényük, keresik a fizikai kontaktust.
A gyermekek a szemünk fényei.
A gyermekek alig érintettek a járványban.
A gyermekek nem jelentenek nagy kockázati csoportot.
A legfontosabb az, hogy csak egészséges gyerekeket vigyünk be bölcsibe.

A gyermekek, hiszen gyermekek, nehéz őket féken tartani.
Nagy igényük van a játékra, mozgásra.
De mit kell tenni?
Megtanítani a higiéniai szabályokat.
De mivel még picik, ebben segíteni kell nekik.
Meg kell tanítani őket kezet mosni.
Amelyik már tudja az orrocskáját fújni, azt tanítsuk meg a zsebkendő használatára, és arra, hogy dobja ki utána.

Szellőztessünk, altatni is lehet nyitott ablak mellett.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér