Pancsolt pia ölt meg 31 embert Mexikóban, ott, ahol a koronavírus-járvány miatt betiltották az alkohol árusítását

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Legalább 31 ember meghalt pancsolt szesz fogyasztása miatt Mexikó két államában, ahol korábban a koronavírus-járvány miatt betiltották az alkohol árusítását.

A Mexikóvárostól 200 km-re északkeletre lévő, Puebla állambeli Chiconcuautla őslakos közösségében 17 ember halt meg, míg a Pueblával szomszédos Morelosban legalább 14-en haltak meg alkoholmérgezésben.

A La Jornada azt írja, az emberek vasárnap fogyasztottak az italból, majd többeknél is gyomorfájdalom, látásvesztés és légzési nehézség lépett fel, és a halottak száma nőhet, mert több ember állapota súlyos.

Az emberek vélhetően illegális úton jutottak az alkoholhoz. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér