Fészekből elrabolt héjafiókákat szabadított ki a rendőrség

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
A kicsiken szinte még ott volt a tojás héjaFotó: police.hu

A rendőrség Környezeti Bűnözés Elleni Alosztályának nyomozói május 9-én összehangolt akciót szerveztek Tahitótfalu határába, miután értesültek arról, hogy egy közeli bükkfán fészkelő héja két fiókáját ismeretlen solymászok megpróbálják ellopni. A helyszínen tetten értek három férfit és egy nőt, akik kiemelték a védett madarakat a fészekből.

A nyomozók az héjatolvajok otthonaiban kutatásokat tartottak, ahol további két héjafiókát, „egy kifejlett héját”, és egy engedély nélkül tartott lőfegyvert is lefoglaltak. 

Fotó: police.hu

A KR NNI Környezeti Bűnözés Elleni Alosztály munkatársai természetkárosítás miatt gyanúsítottként hallgatták ki mind a négy solymászt, akik valamennyien beismerő vallomást tettek.

Fotó: police.hu

A Tahitótfalu határában lefoglalt fiókákat a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei visszahelyezték fészkükbe, a többi madarat pedig a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére szállították, ahol folyamatos állatorvosi felügyelet alatt állnak. A lőfegyvert szakértő bevonásával vizsgálják. (police.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér