Egy teljes kecskenyáj szabadult a kaliforniai San Jose utcáira

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az egyesült államokbeli Kaliforniában régóta használják erdőtüzek megelőzésére a kecskéket: az állatok sok helyen szabadon legelhetnek a nyugati parti államban, megszabadítva a környéket a fokozottan tűzveszélyes száraz növényzettől.

Egy ilyen nemes „szolgálatot” teljesítő kecskenyáj szabadult be szerdán a kaliforniai San José utcáira, miután átszakították az egyik városszéli telek kerítését.

A Guardian videóján látszik, hogy az állatok egy része vonulás közben megáll legelni a házak előkertjeinél, a nagy műgonddal metszett rózsabokrok és a naponta öntözött, akkurátusan nyírt füves placcok gazdái meg idegesen hajtják el az állatokat.

A városba szabadult kecskenyájat később sikerült kiterelni a lakóövezetből, de eztán következett csak a a rengeteg hátrahagyott ürülék összeszedése.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér