Elfogták a dílert, akitől a Fő utcai lakásból kiugrott fiú társasága vásárolt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kábítószer hatása alatt állt az a 17 éves fiú, aki vasárnapra virradó éjjel kiugrott a Fő utcai lakás ablakából, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság felderítő főosztályának vezetője csütörtökön online sajtótájékoztatón. Balotai Attila hozzátette: 

a fiú állapota válságos, a dílert, akitől a bulizó fiatalok a kábítószert vásárolták, csütörtök délelőtt elfogta a rendőrség.

Az ügy ismertetése szerint szombaton egy balatoni nyaralóban öt kaposvári és egy érdi fiatal döntött úgy, hogy Budapestre jönnek bulizni, ehhez az interneten lefoglaltak egy I. kerületi, Fő utcai lakást. A fővárosba érve egyikük egy ismerősén keresztül kábítószert rendelt, másikuk  este átvette azt a Kálvin téren. A társasághoz a Fő utcai lakásban csatlakozott még egy érdi és három budapesti fiatal, majd drogoztak és ittak. Az egyik 17 éves fiú lett zavart és agresszív, 

"a lakásban bútorokat tört össze, összefüggéstelenül beszélt, majd betört egy üvegajtót, amellyel önmagát is megsebezte. Társai megpróbálták ellátni a sérülését és mentőt hívtak hozzá."

A fiú még agresszívebbé vált, "az egyik nyitott ablakon át megpróbált fellépni az ablakpárkányra, ebben azonban egy lány megakadályozta, ekkor átrohant a másik szobába és az ott nyitva lévő ablakon kiugrott a 2. emeleti lakásból."

Balotai tájékoztatása szerint a fiút a mentők kórházba vitték, állapota azóta is életveszélyes, válságos. A lakásból öt bulizók állítottak elő, a teszt többüknél igazolta a kábítószer-használatot. Hozzátette: azonosították a dílert, csürtörtökön elfogták VIII. kerületi lakásában a 25 éves férfit, valamint a lakásban lévő 21 éves barátnőjét, akinél kábítószer volt. A férfi lakásában a házkutatás során többféle kábítószert találtak. A nő ellen kábítószer-birtoklás, a férfi ellen kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt indul eljárás. A dílert őrizetbe vették, pénteken kezdeményezik a letartóztatását.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér