Jövőre csak egy munkanapot kell ledolgozni szombaton

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Jövőre csak egy munkanapot kell majd szombaton ledolgozni, így 2021-ban öt háromnapos és egy négynapos hosszú hétvége lesz, közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Az erről szóló miniszteri rendelet szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben.

Fotó: Magyar Közlöny

A munkaidő-beosztásnak a munkaszüneti napok miatt indokolt változtatását évenként rendelet szabályozza. 2021-ben a munkanapok átrendezése egyedül a szentestével kapcsolatban lesz indokolt, december 24-ét két héttel korábban, december 11-én (szombaton) kell majd ledolgozni. 

2021-ben így összesen öt háromnapos hosszú hétvégével számolhatnak a munkaadók és munkavállalók: pünkösd, mindenszentek és karácsony második napja mellett március 15. is hétfőre, augusztus 20. pedig péntekre esik. A következő esztendő egyetlen négynapos hosszú hétvégéje pedig húsvétkor lesz.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!