Még mindig keresik a rendőrök a pécsi szájmaszkos bankrablót

Továbbra is keresi a rendőrség azt a férfit, aki kedden rabolta ki a pécsi takarékszövetkezeti fiókot. 

"Az azonosításhoz ő maga nyújtott segítséget, mert fittyet hányva a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendeletre, szájmaszkját lehúzva megmutatta arcát. Aki felismeri, jelentkezzen!"

- posztolta csütörtökön a rendőrség.

A Komlói úti bankfiókba kedd délután, három óra után nem sokkal sétált be az elkövető szájmaszkot viselve, majd közölte

fegyver van nála és pénzt követelt. 

Miután megkapta, elment, a rendőrök azóta is keresik. Ugyanezt a fiókot tavaly novemberben is kirabolták. Akkor "a feltételezett tettes egy 60-65 év körüli, vélhetően sántító férfi volt, aki szintén szájmaszkot" viselve hajtotta végre a rablást. Akkor egy papírlapot rakott le az asztalra, amelyen az állt, hogy fegyver van nála és pénzt követel. A hárommillióval távozó férfit azóta sem sikerült elfogni.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.