Megfenyegette élettársát, illegális fegyvereket találták nála, mégis hazaengedték egy nap után

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nem tartóztatták le, hazaengedték azt az osztrák férfit, akit hétfőn a Terrorelhárítási Központ kommandósai azért vettek őrizetbe, mert több illegális fegyvert és hozzájuk mintegy 1700 lőszert tárolt fehértói otthonában. Az 56 éves férfit élettársa jelentette fel, miután egy veszekedés során megfenyegette. "A nő - mivel azt hitte, hogy a férfi bántalmazni akarja - összeszedte a házukban talált fegyvereket, majd azokat autóval az önkormányzathoz vitte," közölte hétfőn a rendőrség. Bár a rendőrség megállapította, hogy a lefoglalt lőfegyvereket és lőszereket a férfi engedély nélkül tartotta Magyarországon, mégsem tartották bent. Az RTL Klub Híradójának Stitcz Tamás a megyei ügyészség szóvivője azt mondta, hogy

"olyan súlyú bűncselekmény gyanúja nem merült fel, ami kényszerintézkedés indítványozását tenné szükségessé."

A halálosan megfenyegetett nő Németországba távozott, de előbb még távoltartást kért, amiről a bíróságnak kell dönteni. A beadvány egyelőre az ügyészségen van. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér