Nem árulja el a Külügyminisztérium, hogy miért kapott diplomata útlevelet a Tiltott Csíki Sört gyártó cég vezetője

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Titkolja, hogy a Külügyminisztérium, hogy milyen célból adott diplomata útlevelet 2019-ben a Tiltott Csíki Sört gyártó céget vezető Lénárd Andrásnak. Múlt héten írta meg a Magyar Hang, hogy nemcsak bőkezű támogatást kapott a határon túli sörgyár, hanem diplomata okmányt is. Bencsik János független országgyűlési képviselő kérdezett rá ennek okára, de a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, Magyar Levente érdemi válasz helyett, mindössze annyit közölt, hogy 

a diplomáciai útlevelekkel kapcsolatban a Külgazdasági és Külügyminisztréium minden esetben a törvényi előírásoknak megfelelően jár el.

Lénárdnak állítólag igen jól jön a diplomata útlevél. Úgy tudni, hogy miután 2001-ben elkapták miközben három nőt próbált átcsempészni az amerikai-kanadai határon, 50 ezer dolláros óvadék letéletele után engedték szabadlábra, de a bírósági eljárást nem várta meg, elmenekült az amerikai igazságszolgáltatás elől.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó