Szabálytalanul viselt szájmaszkban rabolták ki a pécsi takarékot

Égnek állna a járványügyi szakemberek haja attól a férfitól, aki kedden kirabolt egy pécsi takarékszövetkezeti fiókot. Hiába szól minden hónapok óta arról, hogy a szájmaszk teljesen fedje el a viselője száját, orrát, állát, a férfi pénzintézet zárt terébe érve mégis az állára húzva közölte, hogy  fegyver van nála, és pénzt követel.

Fotó: police.hu

Miután megkapta a pénzt, elmenekült a helyszínről. Az eset során nem sérült meg senki. De a térfigyelő kamerák felvételén látszik, hogy az orrát még menekülés közben sem fedte el.

Menekülés közbenFotó: police.hu


Ugyanezt a fiókot tavaly novemberben is kirabolták. Akkor „a feltételezett tettes egy 60-65 év körüli, vélhetően sántító férfi volt, aki szintén szájmaszkot” viselve hajtotta végre a rablást. Akkor egy papírlapot rakott le az asztalra, amelyen az állt, hogy fegyver van nála és pénzt követel. A hárommillióval távozó férfit azóta sem sikerült elfogni.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, tartózkodási helyéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-72-504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. (police.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó