Szabálytalanul viselt szájmaszkban rabolták ki a pécsi takarékot

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Égnek állna a járványügyi szakemberek haja attól a férfitól, aki kedden kirabolt egy pécsi takarékszövetkezeti fiókot. Hiába szól minden hónapok óta arról, hogy a szájmaszk teljesen fedje el a viselője száját, orrát, állát, a férfi pénzintézet zárt terébe érve mégis az állára húzva közölte, hogy  fegyver van nála, és pénzt követel.

Fotó: police.hu

Miután megkapta a pénzt, elmenekült a helyszínről. Az eset során nem sérült meg senki. De a térfigyelő kamerák felvételén látszik, hogy az orrát még menekülés közben sem fedte el.

Menekülés közbenFotó: police.hu


Ugyanezt a fiókot tavaly novemberben is kirabolták. Akkor „a feltételezett tettes egy 60-65 év körüli, vélhetően sántító férfi volt, aki szintén szájmaszkot” viselve hajtotta végre a rablást. Akkor egy papírlapot rakott le az asztalra, amelyen az állt, hogy fegyver van nála és pénzt követel. A hárommillióval távozó férfit azóta sem sikerült elfogni.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, tartózkodási helyéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-72-504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. (police.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó