Több mint kétszázmillióért ad tanácsokat Mr. Oroszország cége az Innovációs Minisztériumnak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Mintegy 212 millió forint értékben kötött tanácsadói szerződést az Innovációs és Technológiai MInisztérium a német Mangold Consulting nevű céggel, derül ki a közzétett szerződéslistából. A vállalkozás annak a Klaus Mangoldnak a cége, akit a német sajtóban előszeretettel neveznek Mr. Oroszországnak. A magyar kormánnyal a paksi bővítés miatt került kapcsolatba, a beruházás megtérülési tanulmányát az általa társelnökölt Rotschild bankház készítette. Most négy szerződést kötöttek cégével az végéig:

  • Technológiai transzfer Magyarországra - 44 millió forint,
  • Digitalizáció és AI - 55 millió forint,
  • Együttműködés a német kutatóintézetekkel - 55 millió forint,
  • Tanácsadás az autóipar magyarországi helyzetével kapcsolatban - 55 millió forint.

Emlékezetes: komoly botrány volt akkor, mikor kiderült, hogy Günther Oettinger korábbi energetikáért, jelenleg digitalizációért felelős uniós biztos Mangold magángépén érkezett Budapestre, hogy Paks ügyben tárgyaljon. Akkor a kormány letagadta a tanácsadó foglalkoztatását. 

Paksra végül rábólintott Brüsszel, Günther Oettinger pedig az MTA kutatóhálózatát irányító Nemzeti Tudománypolitikai Tanács vezetője lett. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó