Trump betámadta az ország járványügyi fő szakértőjét, amiért óvatosságra intett

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Donald Trump elfogadhatatlannak tartja Anthony Fauci járványügyi szakember óvatosságra intő állásfoglalását kedden a szenátus előtti meghallgatáson. Fauci, aki az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó országos intézet (NIAID) igazgatója, kedden a szenátusban azt hangsúlyozta, hogy nagyon súlyos következményei lehetnek a gazdasági élet túl gyors, túl korai újraindításának az egyes tagállamokban. És szerinte a járvány az ősszel ismét fellángolhat. AZ iskolák újranyitásával kapcsolatban pedig emlékeztetett arra, hogy a gyerekek sem teljesen immunisak a koronavírus káros hatásaira. Ezért szerinte csak lépésről lépésre szabad lazítani a korlátozásokon. 

Számomra ez elfogadhatatlan válasz” - mondta Donald Trump elnök újságíróknak szerdán délután a Fehér Házban, miközben egyes tagállamok kormányzóival egyeztetett a gazdasági helyzetről. Az elnök elmondta azt is, hogy meglepte őt Fauci véleménye. Szerinte Fauci doktor „minden oldalnak szeretne játszani”.

Donald Trump és Anthony FauciFotó: Drew Angerer/AFP

Az amerikai elnök hangsúlyozta: „újraindítjuk az országot, az emberek nyitást akarnak, kinyitnak majd az iskolák is”.

A koronavírus az Egyesült Államokban 1,4 millió embert fertőzött meg, és 84 ezren haltak bele a fertőzésbe. (BBC/MTI) 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!