Trump betámadta az ország járványügyi fő szakértőjét, amiért óvatosságra intett

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Donald Trump elfogadhatatlannak tartja Anthony Fauci járványügyi szakember óvatosságra intő állásfoglalását kedden a szenátus előtti meghallgatáson. Fauci, aki az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó országos intézet (NIAID) igazgatója, kedden a szenátusban azt hangsúlyozta, hogy nagyon súlyos következményei lehetnek a gazdasági élet túl gyors, túl korai újraindításának az egyes tagállamokban. És szerinte a járvány az ősszel ismét fellángolhat. AZ iskolák újranyitásával kapcsolatban pedig emlékeztetett arra, hogy a gyerekek sem teljesen immunisak a koronavírus káros hatásaira. Ezért szerinte csak lépésről lépésre szabad lazítani a korlátozásokon. 

Számomra ez elfogadhatatlan válasz” - mondta Donald Trump elnök újságíróknak szerdán délután a Fehér Házban, miközben egyes tagállamok kormányzóival egyeztetett a gazdasági helyzetről. Az elnök elmondta azt is, hogy meglepte őt Fauci véleménye. Szerinte Fauci doktor „minden oldalnak szeretne játszani”.

Donald Trump és Anthony FauciFotó: Drew Angerer/AFP

Az amerikai elnök hangsúlyozta: „újraindítjuk az országot, az emberek nyitást akarnak, kinyitnak majd az iskolák is”.

A koronavírus az Egyesült Államokban 1,4 millió embert fertőzött meg, és 84 ezren haltak bele a fertőzésbe. (BBC/MTI) 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér