A kijárási korlátozások megszegésén és drogozáson kaptak két férfit a VIII. kerületben

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Csütörtök délután a VIII. kerületi Golgota úti parkolóban a járőrök felfigyeltek egy fehér gépkocsira, amiben két zavart férfi ült. Amikor közelebb mentek hozzájuk, az autóban ülők idegesek lettek, és a jobb első utas – észrevéve a rendőröket – hirtelen zsebre dugta a kezét. A járőrök ekkor mindkettőjüket igazoltatták, majd átvizsgálták ruházatukat.

Az utastól alufóliába csomagolt fehéressárga anyagmaradvány, valamint egy szipka, míg a gépkocsi sofőrjének zsebeiből fóliába illetve nejlontasakba zárt hasonló kábítószergyanús anyag, egy fém kiskanál, egy digitális mérleg és szintén egy szipka került elő. 

Mindketten elismerték, hogy a napokban drogot fogyasztottak, amit a velük szemben alkalmazott kábítószergyorsteszt is alátámasztott. 

Ráadásul azt egyikük sem tudta megindokolni, hogy a kijárási korlátozás ellenére miért tartózkodtak közterületen.Így velük szemben nemcsak kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, hanem kijárási korlátozás megszegése miatt szabálysértési eljárás is, amelyeket a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányság folytat le velük szemben. (police.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér