A kijárási korlátozások megszegésén és drogozáson kaptak két férfit a VIII. kerületben

Csütörtök délután a VIII. kerületi Golgota úti parkolóban a járőrök felfigyeltek egy fehér gépkocsira, amiben két zavart férfi ült. Amikor közelebb mentek hozzájuk, az autóban ülők idegesek lettek, és a jobb első utas – észrevéve a rendőröket – hirtelen zsebre dugta a kezét. A járőrök ekkor mindkettőjüket igazoltatták, majd átvizsgálták ruházatukat.

Az utastól alufóliába csomagolt fehéressárga anyagmaradvány, valamint egy szipka, míg a gépkocsi sofőrjének zsebeiből fóliába illetve nejlontasakba zárt hasonló kábítószergyanús anyag, egy fém kiskanál, egy digitális mérleg és szintén egy szipka került elő. 

Mindketten elismerték, hogy a napokban drogot fogyasztottak, amit a velük szemben alkalmazott kábítószergyorsteszt is alátámasztott. 

Ráadásul azt egyikük sem tudta megindokolni, hogy a kijárási korlátozás ellenére miért tartózkodtak közterületen.Így velük szemben nemcsak kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, hanem kijárási korlátozás megszegése miatt szabálysértési eljárás is, amelyeket a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányság folytat le velük szemben. (police.hu)