A kormány 38 millióval támogatja az együttműködést Novák Katalin nemzetközi szervezetével

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A pénteki Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, amiben Orbán Viktor elrendeli, hogy a 2020-as költségvetés civil és non-profit szervezetek támogatására elkülönített keretéből csoportosítsanak át 38 019 000 forint forintot a Politikai Hálózat az Értékekért (Political Network for Values) transzatlanti platformszervezettel való együttműködés céljából egy konzervatív, tradicionális értékeket képviselő, magyarországi egyesület működésének támogatására. Hogy pontosan melyik magyarországi egyesületről van szó, az nem derül ki a szövegből. 

A kormány honlapja szerint 

tavaly szeptemberben épp Novák Katalint választották a Politikai Hálózat az Értékekért elnökévé. Az államtitkár elmondása szerint ez egy öt éve alakult nemzetközi politikai szervezet, amelynek számos ország kormányzati, törvényhozási képviselője a tagja. Ez egy mérsékelt, de határozott véleményt képviselő szervezet a család vitathatatlan jelentőségét hirdeti, továbbá a házasság, az élet, az emberi méltóság és a vallásszabadság tiszteletét.

Novák Katalin .Fotó: Tuba Zoltán/Képszerkesztőség

Novák lényegesnek tartja, hogy az ezen alapelveket, értékeket fontosnak tartó döntéshozók egyeztessenek, találkozzanak, kapcsolatot tartsanak, és szerinte ennek megfelelő fóruma a Politikai Hálózat az Értékekért.

Az államtitkár a szervezet alapelveivel és a nem radikális hangvételével is maximálisan azonosulni tud. Mint mondta, azért vállalta el az elnökséget, mert örömmel tapasztalja, hogy Magyarországra és a magyar kormányra mintaadóként tekintenek, ha az emberi méltóságról, a család védelméről, a családi értékek középpontba helyezéséről, az emberi életről van szó.

És úgy látja, a felkérés nem elsősorban a személyének szólt, hanem annak, amit a magyar kormány az elmúlt csaknem egy évtizedben ezen a területen elért, és ami jó példaként szolgálhat másoknak is. A szervezet idén ősszel Budapesten tartja csúcstalálkozóját.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér