A pénzügyi stabilitás érdekében kapnak milliókat a Fidesz-közeli önkormányzatok

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A járványhelyzet közepén 1,2 milliárd forintnyi támogatást kapott több kormányközeli település önkormányzata is, Tordai Bence a Párbeszéd politikusa megkérdezte miért, amire az volt a válasz, hogy fontos a stabilitás, írja a Népszava.

Tordai levelet írt Tállai András pénzügyminiszteri államtitkárnak, hogy megkérdezze, miközben a legtöbb település önkormányzatára súlyos terhet rótt a járványhelyzet miatti adóelvonás, addig hogy lehet az, hogy több Fidesz-közeli önkormányzat kap bőséges állami segítséget.

A legnagyobb összeget a fideszes vezetésű Kisvárda kapta, ők 438 millió forinttal gazdagodtak, 371 milliót kapott Szikszó az iparterületei fejlesztésére, és 291 millióhoz jutott Ács városa, hogy rendezni tudja tartozásait. Emellett pénzhez jutott Tarhos városa, ahol ugyan független, de Fidesz-támogatott polgármester van, Pócspetri polgármestere, aki független, de nemrég Semjén Zsolttal az oldalán avatott emlékművet.

Tállai azzal magyarázta, hogy miért pont ezek a városok kaptak állami segítséget:

„A koronavírus-járvány okozta helyzetben különösen fontos az önkormányzatok pénzügyi stabilitásának megőrzése, az alapvető feladatot ellátó intézmények biztonságos üzemeltetése, illetve azon beruházások támogatása, amelyek eredményeként munkahelyek jönnek létre.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér