A pénzügyi stabilitás érdekében kapnak milliókat a Fidesz-közeli önkormányzatok

politika
2020 május 15., 04:35

A járványhelyzet közepén 1,2 milliárd forintnyi támogatást kapott több kormányközeli település önkormányzata is, Tordai Bence a Párbeszéd politikusa megkérdezte miért, amire az volt a válasz, hogy fontos a stabilitás, írja a Népszava.

Tordai levelet írt Tállai András pénzügyminiszteri államtitkárnak, hogy megkérdezze, miközben a legtöbb település önkormányzatára súlyos terhet rótt a járványhelyzet miatti adóelvonás, addig hogy lehet az, hogy több Fidesz-közeli önkormányzat kap bőséges állami segítséget.

A legnagyobb összeget a fideszes vezetésű Kisvárda kapta, ők 438 millió forinttal gazdagodtak, 371 milliót kapott Szikszó az iparterületei fejlesztésére, és 291 millióhoz jutott Ács városa, hogy rendezni tudja tartozásait. Emellett pénzhez jutott Tarhos városa, ahol ugyan független, de Fidesz-támogatott polgármester van, Pócspetri polgármestere, aki független, de nemrég Semjén Zsolttal az oldalán avatott emlékművet.

Tállai azzal magyarázta, hogy miért pont ezek a városok kaptak állami segítséget:

„A koronavírus-járvány okozta helyzetben különösen fontos az önkormányzatok pénzügyi stabilitásának megőrzése, az alapvető feladatot ellátó intézmények biztonságos üzemeltetése, illetve azon beruházások támogatása, amelyek eredményeként munkahelyek jönnek létre.”