Az argentin teju felzabálja Georgia vadvilágát, ezért inkább kitelepítik őket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Egyesült Államokban, Georgia erdeiben a dzsungel urai lettek az argentin fekete-fehér tejuk, amik akár 4 láb, vagyis több mint egy méter hosszúra is megnőhetnek. 

Ráadásul az eredetileg Dél-Amerikából származó teju nem az aggresszív viselkedése miatt jelent veszélyt más élőlényekre, hanem azért, mert egyszerűen mindent megeszik.

„Szinte bármit megesznek, amit csak akarnak, növényt és állatot egyaránt. Az egyik kedvenc ételük a földön fészkelő állatok tojása, például az üregteknősöké, amik védett fajnak számítanak az országban” - magyarázza John Jensen biológus, aki vadon élő állatok védelmével foglalkozik.

Most viszont fel akarják őket számolni, amihez a lakosok segítségét is kérték, akik gyakran háziállatként is tartják őket otthonaikban. Az embereket arra kérik, hogy akik már nem szeretnék tovább tartani a hüllőket, azok semmiképp ne a természetbe engedjék vissza, hanem adják le az állatvédő szervezeteknél. (Yahoo!)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér