Az argentin teju felzabálja Georgia vadvilágát, ezért inkább kitelepítik őket

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Az Egyesült Államokban, Georgia erdeiben a dzsungel urai lettek az argentin fekete-fehér tejuk, amik akár 4 láb, vagyis több mint egy méter hosszúra is megnőhetnek. 

Ráadásul az eredetileg Dél-Amerikából származó teju nem az aggresszív viselkedése miatt jelent veszélyt más élőlényekre, hanem azért, mert egyszerűen mindent megeszik.

„Szinte bármit megesznek, amit csak akarnak, növényt és állatot egyaránt. Az egyik kedvenc ételük a földön fészkelő állatok tojása, például az üregteknősöké, amik védett fajnak számítanak az országban” - magyarázza John Jensen biológus, aki vadon élő állatok védelmével foglalkozik.

Most viszont fel akarják őket számolni, amihez a lakosok segítségét is kérték, akik gyakran háziállatként is tartják őket otthonaikban. Az embereket arra kérik, hogy akik már nem szeretnék tovább tartani a hüllőket, azok semmiképp ne a természetbe engedjék vissza, hanem adják le az állatvédő szervezeteknél. (Yahoo!)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!