Egy amerikai gyülekezet beperelte a Zoomot

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Keresetet nyújtott be egy helyi bíróságon egy San Franciscó-i gyülekezett a Zoom ellen, mert a cég videokonferenciaszoftverét használó online bibliaórájukat pedofil tartalmakkal árasztotta el valaki.

A kereset szerint egy "hacker" vette át az irányítást a csetszobában, "beteg és felkavaró videókkal" árasztva el a bibiliaórára várók képernyőjét.

A Zoom közleményében egyrészt sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, illetve jelezte, hogy amint értesültek a történtekről, azonosították a támadó, blokkolták hozzáférését a platformhoz, és feljelentették az illetékes hatóságoknál.

Ugyanakkor azt is közölték, hogy a felhasználóknak óvatosabban kéne megosztaniuk a hozzáférési kódokat a videokonferenciákhoz, azokat nem kéne széles körben terjeszteni. A Zoom videokonferenciáihoz akár csak egy megosztott linkre kattintva is csatlakozni lehetett, ez a járvány első heteiben, amikor milliók kezdték használni, okozott némi zavarokat. A jelenség, hogy vadidegenek tudtak belépni mások beszélgetéseibe, Zoombomázásnak keresztelték el.

A Saint Paulus lutheránus gyülekezet, San Francisco egyik legrégibb gyülekezete keresetében pont egy ilyen esetet ír le. Május 6-i bibliaórájukat árasztotta el gusztustalan tartalmakkal "egy ismert elkövető, akit már többször jelentettek fel a hatóságoknál". A támadó nyolc, jellemzően nyugdíjas résztvevő számítógépén vette át az irányítást és játszott nekik pornográf tartalmakat. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér