Négyből egy amerikai dolgozó segélyen él éppen

Négy amerikai dolgozóból egy, összesen több mint 36 millió ember szorul éppen munkanélküli segélyre az Egyesült Államokban a koronavírus miatt elrendelt korlátozások okozta gazdasági összeomlás miatt. A munkaerőpiac a jelek szerint már túl van a legrosszabbon - a legkeményebb a járvány második és harmadik hete volt, amikor 6,8, illetve 6,6 milliónyian folyamodtak segélyért, de még a múlt heti 2,9 millió új segélykérelem is sokszorosan felülmúlja a korábbi 700 ezres rekordot.

"A nagy gazdasági világválság [az 1929-es] óta nem volt ilyen szomorú állapotban az amerikai munkaerőpiac" - nyilatkozta a BBC-nek Richard Flyn, az egyik nagy amerikai bank, a Charles Schwab nagy-britanniai ügyvezetője.

A helyzet tehát komor, de tovább komorította, hogy az amerikai jegybank elnöke a héten arra figyelmeztetett, hogy a korábbi reményekkel szemben valószínűleg mégsem lesz gyors a kilábalás a válságból. Már csak azért sem, mert csak áprilisban 20 millió munkahely szűnt meg, törölve azt a fellendülést, ami a 2008-09-es nagy pénzügyi válságot követte. Ezzel amúgy áprilisban 14,7 százalékra nőtt a munkanélküliség az Egyesült Államokban. Ez várhatóan csökkenni fog, ahogy egyre több amerikai tagállamban oldják fel a korlátozásokat.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér