Szabadlábon van az egyetemista lányt kunyhóban fogvatartó remete

Szabadlábra helyezték azt a 28 éves kaposvári férfit, aki barátnőjét fogvatartotta egy földbe vájt kunyhóban, és többször bántalmazta is, írja a Somogy Megyei Főügyészség közleményében.

A Kegyetlen Remete néven elhíresült férfi 2019 áprilisától kezdve élt együtt egyetemista barátnőjével egy földbe vájt kunyhóban, majd májusban megkötözte, összeverte, egy cigerettát nyomott el a combján, hajnalban pedig kihúzta a lemeztelenített, megkötözött lányt a kunyhó elé, és otthagyta. A lány később az erdőbe menekült, ahol napokig bújkált, mielőtt segítséget kért volna valakitől.

A férfi ellen még 2019 novemberében vádat emeltek, de 2020. március 26-án a bíróság a vádlott letartóztatását tárgyaláson kívül - ügyészi indítvány beszerzése nélkül - meghozott végzésével megszüntette, és vele szemben bűnügyi felügyeletet és távoltartást rendelt el. A végzés ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be a vádlott letartóztatásának elrendelése érdekében.

A férfi a szabadlábra helyezése után rögtön felvette a kapcsolatot egy közösségi oldalon a volt barátnőjével, ezért a férfit újra elfogták, de nem tartóztatták le, így továbbra is szabadlábon van.

Az ATV megkereste a kaposvári férfit, aki tagadja az őt ért vádakat. Azt állítja, hogy a lányt „csak” egyszer ütötte meg a mentális állapota miatt, ugyanis képzelgései voltak.

„Azt mondta, hogy elveszi a fényt, ami az élet; hogy ő az 56, meg a 6, és ide tart a többi 50 ördögtársa is. Azóta is ilyen üzenetekkel bombáz: az ördögről, hogy ő találkozott Jézussal, és Istennel kapcsolatban van” - mesélte a férfi.

A férfi azt állítja, hogy megijedt attól, amit a lány mondott, ezért ütött.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.