Szabadlábon van az egyetemista lányt kunyhóban fogvatartó remete

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szabadlábra helyezték azt a 28 éves kaposvári férfit, aki barátnőjét fogvatartotta egy földbe vájt kunyhóban, és többször bántalmazta is, írja a Somogy Megyei Főügyészség közleményében.

A Kegyetlen Remete néven elhíresült férfi 2019 áprilisától kezdve élt együtt egyetemista barátnőjével egy földbe vájt kunyhóban, majd májusban megkötözte, összeverte, egy cigerettát nyomott el a combján, hajnalban pedig kihúzta a lemeztelenített, megkötözött lányt a kunyhó elé, és otthagyta. A lány később az erdőbe menekült, ahol napokig bújkált, mielőtt segítséget kért volna valakitől.

A férfi ellen még 2019 novemberében vádat emeltek, de 2020. március 26-án a bíróság a vádlott letartóztatását tárgyaláson kívül - ügyészi indítvány beszerzése nélkül - meghozott végzésével megszüntette, és vele szemben bűnügyi felügyeletet és távoltartást rendelt el. A végzés ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be a vádlott letartóztatásának elrendelése érdekében.

A férfi a szabadlábra helyezése után rögtön felvette a kapcsolatot egy közösségi oldalon a volt barátnőjével, ezért a férfit újra elfogták, de nem tartóztatták le, így továbbra is szabadlábon van.

Az ATV megkereste a kaposvári férfit, aki tagadja az őt ért vádakat. Azt állítja, hogy a lányt „csak” egyszer ütötte meg a mentális állapota miatt, ugyanis képzelgései voltak.

„Azt mondta, hogy elveszi a fényt, ami az élet; hogy ő az 56, meg a 6, és ide tart a többi 50 ördögtársa is. Azóta is ilyen üzenetekkel bombáz: az ördögről, hogy ő találkozott Jézussal, és Istennel kapcsolatban van” - mesélte a férfi.

A férfi azt állítja, hogy megijedt attól, amit a lány mondott, ezért ütött.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér