Az USA-ban egyre kevesebben maradnak házi karanténban

Bár a csúcson az amerikaiak 75 százaléka maradt otthon, mostanra ez az érték 58 százalékra csökkent azokban az államokban is, ahol pedig még mindig állami szintű előírás a társadalmi távolságtartás, derül ki a Gallup legfrissebb felméréséből.

Azokban az államokban, ahol nincs szigorú szabályozás, az emberek 51, másutt 64 százalékuk marad otthon. A férfiak inkább hívei a lazításnak, mint a nők, ahogy elkezdett emelkedni a természetbe, helyekre vagy éppen munkába járók száma is április elejéhez képest. (Gallup)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.