Letartóztatták a ruandai mészárlások egyik fő támogatóját Franciaországban

Szombaton a francia rendőrség letartóztatta Félicien Kabugát, aki ellen 1997-es elítélése óta volt nemzetközi elfogatóparancs érvényben, a többi között népirtás elkövetésével vádolják.

Kabuga volt a legfőbb finanszírozója és támogatója annak, hoghy 1994-ben feltüzelt hutu szélsőségesek lemészároljanak 800 ezer tuszi és mérsékelt hutu nemzetiségű ruandait 1994 április 6. és júliusa között, mindössze 100 nap alatt.

Kabuga fejére 5 millió dolláros vérdíjat tűzött ki az Egyesült Államok, ügye a hágai nemzetközti bíróság elé fog kerülni. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.