Letartóztatták a ruandai mészárlások egyik fő támogatóját Franciaországban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szombaton a francia rendőrség letartóztatta Félicien Kabugát, aki ellen 1997-es elítélése óta volt nemzetközi elfogatóparancs érvényben, a többi között népirtás elkövetésével vádolják.

Kabuga volt a legfőbb finanszírozója és támogatója annak, hoghy 1994-ben feltüzelt hutu szélsőségesek lemészároljanak 800 ezer tuszi és mérsékelt hutu nemzetiségű ruandait 1994 április 6. és júliusa között, mindössze 100 nap alatt.

Kabuga fejére 5 millió dolláros vérdíjat tűzött ki az Egyesült Államok, ügye a hágai nemzetközti bíróság elé fog kerülni. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér