Letartóztatták a ruandai mészárlások egyik fő támogatóját Franciaországban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szombaton a francia rendőrség letartóztatta Félicien Kabugát, aki ellen 1997-es elítélése óta volt nemzetközi elfogatóparancs érvényben, a többi között népirtás elkövetésével vádolják.

Kabuga volt a legfőbb finanszírozója és támogatója annak, hoghy 1994-ben feltüzelt hutu szélsőségesek lemészároljanak 800 ezer tuszi és mérsékelt hutu nemzetiségű ruandait 1994 április 6. és júliusa között, mindössze 100 nap alatt.

Kabuga fejére 5 millió dolláros vérdíjat tűzött ki az Egyesült Államok, ügye a hágai nemzetközti bíróság elé fog kerülni. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!