Újranyitná a szlovák-magyar határt tizenegy dél-szlovákiai település

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Közös levélben kéri a szlovák-magyar határzár felülvizsgálatát tizenegy dél-szlovákiai település, írja a parameter.sk. A levelet Komárom polgármestere, Keszegh Béla tette közzé, és azt írják, értetlenül állnak az előtt, hogy míg Szlovákia a határok nyitását készíti elő Csehország és Ausztria irányába, addig Magyarország kimarad. 

„Ezt a hozzáállást nem igazolják a megbetegedési adatok, de az óvintézkedések skálája sem, hiszen Magyarország határozottan küzd a vírus ellen” - áll az Igor Matovic miniszterelnöknek címzett levélben, amit elküldtek a szlovák belügyminiszternek és Szijjártó Péternek is. 

Komáromon kívül Somorja, Dunaszerdahely, Bős, Nagymegyer, Párkány, Ipolyság, Fülek, Tornalja, Királyhelmec és Tiszacsernyő polgármesterei írták alá a levelet. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!