Ha beindul a bulibusz, az államtitkár is elfeledkezik a kötelező távolságtartásról

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Pest megyében ugyan csak hétfőtől oldják fel a kijárási korlátozásokat, ez azonban nem akadályozta meg a Dunakeszi Programirodát, hogy az egész várost érintő retrobuszos bulit hirdessen - írja a Magyar Hang. „Vasárnap 13:00-18:00 óráig 

bulibusz

járja a várost, néhol meg-megállva szórakoztatják majd a lakosokat és a járókelőket. 5 fellépő, 5 különböző stílus annak érdekében, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt. Olyan neves előadók érkeznek, mint Varga Feri-Balássy Betty páros, az Animal Cannibals, Cozombolis, Gájer Bálint, MC Hawer és Tekknő, a remek hangulatról pedig Abaházi Csaba gondoskodik. Az esemény egyik kezdeményezője és egyben résztvevője a dunakeszi lakos Szebeni István, a TV2 Tények műsorvezetője” - olvasható az önkormányzati támogatással megvalósuló rendezvény programjában.

A kormánypárti polgármester, Dióssi Csaba már az elején közzétett egy videót, amelynek abszolút olyan hangulata van, mintha tavaly májusban készült volna, amikor nem hogy kijárási korlátozás és kötelező távolságtartás nem volt, hanem egyáltalán semmilyen vírusveszély. Sehol egy maszk, az összecsoportosuló emberek, köztük idősek önfeledten bulizgatnak a busz mellett.

Ennyi eseménytelen hét után nyilván sokan örülnek neki, ha van valami program, de felmerül a kérdés, hogy a kormányzati szabályozás megszegését nagyban elősegítő rendezvényt miért nem a Pest megyei lazítások utánra szervezték, illetve miért vett részt rajta a polgármester bármiféle, amúgy holnaptól is kötelező távolságtartás nélkül. Küldtem kérdéseket Dióssi Csabának, ha válaszol, jelzem.

Amit viszont a Magyar Hang nem szúrt ki, az a fenti videó elején a polgármester mellett tapsoló Tuzson Bence kormányzati államtitkár:

Dióssi és Tuzson

„Normális, demokratikus országokban, ahol a választott vezetők felelősek a tetteikért, ilyenért már mondott le vezető tisztségviselő. Itt, hát, nem fogadnék rá nagy tételben...” - írta a Facebookon Gerner Péter, aki a közös ellenzéki jelölt volt a tavalyi önkormányztai választáson.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér