Koronavírus-számok Magyarországon 05.14.
Elhunytak + 71 Σ 29 041
Kórházban - 170 Σ 2 612
Fertőzöttek + 1 190 Σ 796 390
Tesztek + 18 901 Σ 5 607 336
Egyszer oltottak + 62 831 Σ 4 483 598

Ha beindul a bulibusz, az államtitkár is elfeledkezik a kötelező távolságtartásról

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Pest megyében ugyan csak hétfőtől oldják fel a kijárási korlátozásokat, ez azonban nem akadályozta meg a Dunakeszi Programirodát, hogy az egész várost érintő retrobuszos bulit hirdessen - írja a Magyar Hang. „Vasárnap 13:00-18:00 óráig 

bulibusz

járja a várost, néhol meg-megállva szórakoztatják majd a lakosokat és a járókelőket. 5 fellépő, 5 különböző stílus annak érdekében, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt. Olyan neves előadók érkeznek, mint Varga Feri-Balássy Betty páros, az Animal Cannibals, Cozombolis, Gájer Bálint, MC Hawer és Tekknő, a remek hangulatról pedig Abaházi Csaba gondoskodik. Az esemény egyik kezdeményezője és egyben résztvevője a dunakeszi lakos Szebeni István, a TV2 Tények műsorvezetője” - olvasható az önkormányzati támogatással megvalósuló rendezvény programjában.

A kormánypárti polgármester, Dióssi Csaba már az elején közzétett egy videót, amelynek abszolút olyan hangulata van, mintha tavaly májusban készült volna, amikor nem hogy kijárási korlátozás és kötelező távolságtartás nem volt, hanem egyáltalán semmilyen vírusveszély. Sehol egy maszk, az összecsoportosuló emberek, köztük idősek önfeledten bulizgatnak a busz mellett.

Ennyi eseménytelen hét után nyilván sokan örülnek neki, ha van valami program, de felmerül a kérdés, hogy a kormányzati szabályozás megszegését nagyban elősegítő rendezvényt miért nem a Pest megyei lazítások utánra szervezték, illetve miért vett részt rajta a polgármester bármiféle, amúgy holnaptól is kötelező távolságtartás nélkül. Küldtem kérdéseket Dióssi Csabának, ha válaszol, jelzem.

Amit viszont a Magyar Hang nem szúrt ki, az a fenti videó elején a polgármester mellett tapsoló Tuzson Bence kormányzati államtitkár:

Dióssi és Tuzson

„Normális, demokratikus országokban, ahol a választott vezetők felelősek a tetteikért, ilyenért már mondott le vezető tisztségviselő. Itt, hát, nem fogadnék rá nagy tételben...” - írta a Facebookon Gerner Péter, aki a közös ellenzéki jelölt volt a tavalyi önkormányztai választáson.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.